GTM-PRDZCHH

Hvornår bør man teste for alfa-1-antitrypsinmangel?

 

Afsnit 3 af 3 med afdelingslæge Helene Møller Frost.  alfa-1-antitrypsinmangel bliver ofte overset, og det anslås, at kun 10 % af alle danskere med sygdommen er blevet diagnosticeret. Hvorfor er det sådan? Mange patienter med astma eller KOL bliver behandlet af praktiserende læger for deres sygdom, nogle af dem med dårlige resultater. Nogle lider måske i stedet af alfa-1-antitrypsinmangel, selvom deres symptomer ligner astma eller KOL. Derfor opfordrer afdelingslæge Helene Møller Frost praktiserende læger til at tage en simpel blodprøve for alfa-1-antitrypsinmangel på patienter under 60 år med astma eller KOL.

Det forklarer afdelingslæge Helene Møller Frost fra Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital i denne episode af A1R Time.

Videoen er den tredie af i alt tre videocasts med Helene Møller Frost om alfa-1-antitrypsinmangel.

A1R TIME er initieret af CSL Behring. Vores mål er at udbrede kendskabet til alfa-1-antitrypsinmangel og skabe et fællesskab for alle, der er berørt af diagnosen.

Flere afsnit

Den fysisk aktive ikke-ryger kan også have alfa-1 antitrypsin-mangel

Episode 2 af 3 med afdelingslæge Møller. Selv specialister overser tydelige tegn på alfa-1-antitrypsinmangel og undlader at tage den vigtige blodprøve, der kan føre til diagnosen. Det fortæller afdelingslæge Helene Møller Frost om i denne udgave af A1R TIME.

Lider du af alfa-1, eller er du symptomfri?

Episode 1 af 3 med afdelingslæge Møller. Hvad er forskellen på at lide af alfa-1-antitrypsinmangel og at være asymptomatisk bærer af sygdommen? Det forklarer afdelingslæge Helene Møller Frost.